Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Gästbok

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

Ensamhet vid psykiskt ohälsa! 
2016-07-14 01:41
Du som drabbats av psykisk ohälsa eller har diagnoser, är du mycket ensam? Det är väldigt vanligt, många i den situationen är helt eller nästan helt utan vänner och har sämre kontakt med sin familj. När det gäller vänner kanske man haft problem ända sen barndomen med den sociala biten och kanske aldrig format vänskaper. Eller man kanske haft vänner som man förlorat kontakten med på grund av att den psykiska ohälsan kommit emellan. Det dåliga måendet har gjort att man isolerat sig och varit tvungen att tacka nej när vänner och familj vill träffas.

När det gäller ensamhet som orsakats av att det blivit ett avstånd mellan dig och befintliga vänner och familj rekommenderar jag att du försöker vara öppen med dina problem. Förklara vad ohälsan gör med dig så dom förstår att du gärna vill träffa dom och upprätthålla relationen men att du inte kan just nu. Säg att du hoppas att dom kommer finnas kvar även om du inte orkar träffa dom så ofta. Har du redan förlorat kontakten med personer som du saknar kanske du vill återuppta kontakten? Dom saknar dig säkert också och kanske aldrig förstått varför ni kom ifrån varandra. Kanske en förklaring till varför det blev som det blev är allt som behövs? På grund av det stigma och den tabu som finns kring psykisk ohälsa kanske du inte vågat berätta vad som faktiskt hänt dig och hur du mår. Jag har efter lång tid med ohälsa valt att vara helt öppen med min familj och vänner, mycket genom bloggen. Detta har lett till mycket bättre relationer med nära och kära. Dom förstår när jag tackar nej till att umgås och när vi umgås har jag inte på mig den berömda ”masken” och kan vara mig själv. Tack vare det har jag fått en bättre kontakt och känner att omgivning förstår vem jag är på ett djupare plan.

Lider du annars av ensamhet som orsakas av att du på grund av sociala problem aldrig kunnat skapa närmare relationer? Jag rekommenderar även då att du är öppen med dina problem och hur dom påverkar vem du är som person. Då skapar du en ärlig grund för en relation. Men hur ska man då skapa relationer som vuxen eller ung vuxen om man haft problem med det hela livet? Ett tips är att du hittar andra i samma situation som du då det är lättare att skapa relationer med personer som haft samma eller liknande problem. En bra organisation för personer med psykisk ohälsa är RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa. Det här har jag saxat från deras hemsida: ”Här kan den som lever med psykisk ohälsa och ensamhet hitta stöd i umgänget med andra i samma situation. Det kan handla om allt från att ta en pratstund över en fika till att delta i en självhjälpsgrupp, kurser och andra aktiviteter eller engagera sig i själva föreningsarbetet.” Källa Har du NPF kan jag rekommendera föreningen Attention: ”Vi har 60 lokalföreningar runtom i landet. Där kan du träffa andra som befinner sig i en liknande situation. Lokalföreningarna arrangerar träffar, utbildningar och gruppaktiviteter. Om du vill kan du även engagera dig intressepolitiskt genom din lokalförening.” Källa

Vill du lära känna personer som inte nödvändigtvis har samma problem som du finns det en tjänst som likt en dejtingsajt hjälper dig hitta vänner, tyvärr är den bara för kvinnor och jag har inte hittat någon motsvarighet för män. Den tjänsten heter Tjejkompis och du hittar den här. En annan bra sak som kommunens socialpsykiatri tillhandahåller är något som här i Uppsala kallas ”träffpunkter”. Det ska finnas något liknande i din kommun. Träffpunkterna, eller vad dom kallas hos er, har olika kurser, matlag, friskvård och andra aktiviteter som naturpromenader, badutflykter och arrangerar resor tillsammans. Man kan också oftast bara gå dit och sitta och umgås. Kontakta dom så får du säkert komma dit och se dig omkring och få information om vad dom har för aktiviteter. Vissa personer med psykisk ohälsa eller diagnoser har också rätt till en kontaktperson eller ledsagare genom kommunen. Den personen fungerar som kombinerad stöd och kompis som man kan bjuda hem, gå på bio, fika med eller umgås hur ni vill.

Jag hoppas att det här är något som hjälper dig som lider av ensamhet, jag vet själv hur det är. Det viktigaste är att komma ihåg att det inte är ditt fel! Det är lätt att känna sig värdelös och meningslös när man saknar nära relationer men du måste komma ihåg att det är sjukdomen eller diagnosens fel, det har inget med dig eller din personlighet att göra!
Annorlunda hemsida 
2015-11-07 19:23
Mitt namn är Mia, och jag är född 1970, bor i ett hus på landet tillsammans med min man, våra barn, våra hundar m.m. Jag driver en blogg om psykisk ohälsa.

Min blogg skiljer sig från andra bloggar inom ämnet genom att jag på ett öppet och ärligt sätt berättar om psykiska svårigheter utan att läsningen blir allt för tung och ledsam.

Vill gärna blogga om det här!

Jag med Aspergers syndrom, Autism, utvecklingstöning osv.

Jag har kämpat med mitt dåliga mående i hela livet och kommer förmodligen tampas med det så länge jag lever. Men i dag hanterar jag det på ett bättre sätt än jag någonsin gjort tidigare.

Tyvärr tar inte mina motgångar slut där. Utan 2003 dog min mamma.

Mammas död kom väldigt plötsligt och helt utan förvarning vilket försatte hela vår familj i chock och sorg som är väldigt svår att hantera. Jag har fortsatt att kämpa på så gått det går. Jag har svackor som kommer och går i bland mer och i bland mindre.

Men jag kämpar fortfarande på. För jag har trots allt detta fortfarande livskraft kvar. Jag tänker inte ge upp!

Jag försöker hålla en trivsam och positiv ton i livet trots att det är svårt.

Men jag har mina guldkorn i min familj, mina hundar och mina intressen m.m.

Bloggen handlar ju främst om mig och vad som händer i mitt liv, både positivt och negativt. Jag är alltid öppen och ärlig i bloggen.

Jag skulle aldrig medvetet skriva någonting för att skada någon!

Jag tjänar inte heller pengar på min blogg så allt ni läser är mina personliga åsikter.

I min blogg skriver jag också mycket om attityder gentemot psykisk ohälsa och jag bloggar om psykiska olikheter för att minska tabun och sprida vetskapen om hur det är att leva med psykisk ohälsa.

Jag vill att skammen som ligger i att vara psykiskt sjuk ska försvinna och det samma gäller alla fördomar som finns kring psykiska olikheter.

För kontakt:

// mia2@home.se
ann pettersson 
2015-10-11 13:51
Hej.
Det är inte jag som skrivit det, det är en person som låtsas vara jag. Det är en bloggare som stjäl mina och andras inlägg och jag har fått hennes bloggar raderade på grund av detta. Nu försöker hon hämnas genom att låtsas vara jag. Det var verkligen tråkigt att det går ur över dig och jag beklagar det!
Mvh
Ann Pettersson
Ann hemsida 
2015-10-10 12:42
Kom från rätt person.

Du som trakasserar ALLA möjliga olika bloggare genom att bomba dom med mejl samt snor deras inlägg gång på gång.

Så det märks att du talar om dig själv just nu.

Detta är nu ska vi se din 114e blogg du startar pga att du blir utslängd av bloggplatsen och dina bloggar stängs ner en efter en.

Denna sidan är också ett minne blott om DU fortsätter att trakasserar folk till höger och vänster.

TÄNK PÅ DET INNAN DU UPPNAR KAKHÅLET! E-mail: anntjernstrom@gmail.com Blogg: http://nouw.com/Annorlunda
Svar till Ann:
Britt-Marie hemsida 
2015-10-11 11:43
Vad är det du pratar om? Nu har du väl ändå skrivit till fel person. Jag har aldrig i hela mitt liv svarat på eller skrivit till en bloggare så jag skulle vara mycket tacksam om du ville sända mig de skrifter som du påstår att jag skrivit.

Och var så djävla snäll och kolla upp adressen innan du skickar ut ett sånt här meddelande. Med vänlig hälsning Britt-Marie
Ylva Blom hemsida 
2014-10-20 10:13
Hej! Tack så mycket!
Med vänlig hälsning, Ylva
Birgitta hemsida 
2014-10-10 21:47
Hej Brittmarie! Vilken trevlig ridsemester ni ser ut ha haft i somras. Varmt förstår jag men härligt med sol. Och va roligt att Barbie är bra igen! Hon hade ju hovbensbrott när vi var hos er för två år sen och nu går hon igen, det är fantastiskt. Ha det så bra och hälsa Annakarin! Kram
Bili hemsida 
2014-04-19 08:50
Hej! Ja det är mycket vår, den har varit lång och fin, det gör inte så mycket att värmen väntar lite, då får man njuta länge av vad som (man hoppas) komma skall i form av en lång fin sommar.
Har ni några ridplaner här i sommar? Kram Birgitta
Marianne Sidén-Persson 
2014-02-11 09:01
Hej igen

Det var så kul att titta in till er igår. Har nu varit in och tittat på din hemsida om Norrlövsta. Det var nog flera år sen sist jag var in.
Du har jättefina hästar ser jag. Nästa gång vi kommer ska vi ta oss tid att titta på hästarna också. Kram från Marianne
Ylva Blom hemsida 
2013-10-06 11:28
Hej Britt-Marie!
Nej, det är inte lätt att bestämma sig.. Jag hoppas på att få igång Oliva så att jag kan promenadrida henne i alla fall. Annars har jag ju Bella som jag hjälper till att rida någon gång i veckan. Det ska bli så spännande med en fölis, längtar..
Med vänlig hälsning Ylva
Viktorius hemsida 
2013-08-19 00:03
Hallå i stugan!
Hade vägarna förbi såhär i sena timmen och ville bara lämna ett hovavtryck innan jag vandrar vidare i etern. Ha det gott!

 

Nästa sida >  Sista sidan >>
Sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
.